VÁMÜGYNÖKSÉG

customs-handling

Vámügynökségi osztályunk Magyarországon az egyik legrégebbi és legnagyobb. Egész Magyarországon folytatunk vámügynökségi tevékenységeket.
Több, mint 200 olyan ügyfélnek nyújtunk vámügynökségi szolgáltatásokat, akiknél az áru származási vagy rendeltetési helye az Európai Unión kívül van.
Vámgaranciánk kiterjed reptéri irodánkra is, ami lehetővé teszi a Magyarországra érkező import áruk azonnali vámkezelését vagy árutovábbítás indítását.

Kihelyezett munkatársaink egyes ügyfeleink telephelyein is jelen vannak is, ezzel biztosítva a zökkenőmentes, gyors, 7/24 vámügynökségi tevékenységet. Tatabányai központunk hivatalos engedéllyel rendelkező export – import vámkezelési pont.
Működtetünk és ajánlunk ügyfeleinknek közvetett vámjogi képviseletet is. Ez, kihasználva vállalatunk Engedélyezett Gazdálkodói – AEO – minősítését, lehetővé teszi többek között az importáru vámkezelését anélkül, hogy az áfát az áru tulajdonosának a vámkezeléskor meg kellene fizetnie. A keletkezett vámterhet közvetlenül halasztott számlánkra lehet 30 napon belül befizetni.
Rendelkezünk
T-garanciával, általános garanciával és halasztott számlával is. Garanciáink teljes összege 500 millió forint (1.400.000 EUR).
T-garanciánk Európában bárhová kihelyezhető ügyfeleink igényei szerint. Jelenleg Koper kikötőjétől, valamint a norvég/svéd határtól működtetünk T-garanciát.
Ügyfeleink számára a személyzetünk náluk történő kihelyezésében a legnagyobb értéket az az óriási szaktudás és tapasztalat jelenti, mellyel munkatársaink ezen a területen rendelkeznek. Kollégáink közül többen 1995 óta, a cég alapításától kezdve nálunk dolgoznak.

Közvetett vámjogi képviselet

Vámkezelések lefolytatása a Zebra Neo vámjogi egyszerűsítéseit kihasználva, a megbízónk érdekében eljárva. Az Uniós vámjogi képviselet legmagasabb minőségű formája, amely ügyfeleinknek számos előnnyel jár.

Közvámraktár

Több évtizedes tapasztalat vámraktározásban, valamint közvámraktárak vámügyi vezetésében. 

Saját T-garancia, kezességek

Árutovábbítási eljárások teljeskörű ügyintézése saját T1 garanciánkkal.
Készfizető kezesség, összkezesség nyújtása

II. típusú vámudvar

Központi irodánkban, ahol a Vám- és Pénzügyőrség szolgálati helye működik, teljeskörű vámügyintézési megoldásokat nyújtunk.

KÖZÚTI TEHERSZÁLLÍTÁS, FUVAROZÁS

road-truck

Büszkén mondhatjuk, hogy Magyarországon mi vagyunk az egyetlen cég, mely folyékony alumíniumot szállít speciális konténerekben az autóipar számára (Audi, Renault, Mercedes). Flottánkban szerepelnek billenőteknős teherautók, billenő trélerek, gyorsáru szállító kisteherautók, közúti konténerszállító járműszerelvények, valamint hűtött trélereket is tudunk biztosítani. Portfóliónk része még multiliftes konténer és hulladék szállítása is.

Akkumulátor szállításban is jelentős tapasztalattal rendelkezünk. Sürgős, expressz szállítmányokhoz el tudjuk intézni az Ön árujának kisebb, 1,5t, 3,5t kapacitású teherautókkal történő elszállítását Európa-szerte bárhová. 

Legyen szó akár kritikus autóipari alkatrészekről, folyékony alumíniumról, vetőmagokról vagy elektronikus alkatrészekről, az Ön szállítmányát nagy gonddal kezeljük, és gondoskodunk róla, hogy biztonságosan és időben célba érjen. A budapesti reptéren is rendelkezünk saját furgonnal gyorsáru kiszállításához.

Európa-szerte a legtöbb viszonylatra tudunk LTL szolgáltatásokat ajánlani, és elintézzük az Ön LCL árujának kisebb járművel történő felvételét és szállítását tatabányai központunkba. Tapasztalt személyzetünk gondoskodik az Ön szállítmányainak napi nyomon követéséről és adatainak naprakész közléséről.

Fuvareszközök
VONTATÓMULTILIFTKONTÉNERALVÁZ
PONYVÁS FÉLPÓTKOCSIHŰTŐS FÉLPÓTKOCSIBILLENCS FÉLPÓTKOCSI
16386103

LÉGI ÉS TENGERI SZÁLLÍTMÁNYOZÁS

Industrial Container Cargo freight shipping by crane Logistic Import Export in shipyard at sunset time

Saját légi szállítmányozó irodát működtetünk a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Minden szükséges engedéllyel rendelkező vámügynökségként ügyfeleink számára biztosítani tudjuk annak lehetőségét, hogy szállítmányukat vámkezeltethessék a budapesti reptérre érkezéskor vagy gondoskodni tudunk a vámkezeletlen áru magyarországi átvevőjéhez történő szállításáról saját T-garanciánk keretében. Reptéri telephelyünkön saját furgonunkkal is eltudjuk intézni a kisebb áruk átvételét.

Modern, számítógépes, járatkövető légi teherszállítási rendszerekkel lehetőségünk van rá, hogy valós időben követhessük az Ön szállítmányait, és rendszeresen friss információval szolgáljunk azokról.

A szükséges képzettséggel és tapasztalattal rendelkező személyzetünk azonnal reagál az ajánlatkérésekre és a szállítási megkeresésekre, és mindig rendelkezésre áll a sürgős szállítások megoldásának elősegítésében. Legyen szó akár ellenőrzött hőmérsékletet igénylő, romlandó árukról, sürgős, kézi továbbítású szállítmányokról, tapasztalatunkkal készen állunk arra, hogy az Ön szállítmányát gondosan és figyelmesen kezeljük.

 

Tengeri szállítmányozásban is nagy múltra tekinthetünk vissza. Szoros kapcsolatokat építettünk ki több fő hajótársasággal és , pl. MSC, Maersk, EMC, Hapag Lloyd és CMA CGM, akik versenyképes díjakat és megfelelő rakteret biztosítanak számunkra. Magyarország szárazföldi ország, így minden tengeri szállítású, import és export konténert vagy az észak-európai kikötőkön – Hamburgon, Bremerhavenen és Rotterdamon –, vagy a dél-európai kikötőkön – Koperen és Trieszten (főként a távolkeleti és a közel-keleti import esetén) – keresztül kell szállítani Magyarországra és Közép-Európába, ill. onnan kiindulva, mi pedig készek vagyunk az összes lehetséges útvonal kezelésére.

Az Ön import/export konténereinek továbbítását Magyarországra ill. Magyarországról vasúton és közúton intézzük. A Kína-EU útvonal az egyik leggerősebb területünk, ahol a jelenlegi konténerhiány ellenére is kedvező ajánlatokkal tudunk szolgálni ügyfeleinknek. Tengeri teherszállítási szolgáltatásaink magukban foglalnak FCL (standard 20ft, 40ft, 45ft, hűtött), valamint nyitott tetejű konténereket, és speciális méretű áruk számára szolgáló “flat rack” konténereket, továbbá LCL gyűjtőszállítást kikötőtől-kikötőig, ill. háztól-házig, az egész világon. Nagy mennyiségű távol-keleti és közel-keleti importot kezelünk, továbbá erős a kétirányú, észak-amerikai forgalmunk is.

RAKTÁR-LOGISZTIKA

Robots efficiently sorting hundreds of parcels per hour,pallet lifter AGV.3d rendering

A Zebra Neo ajánlatában szerepelnek harmadik felek logisztikai szolgáltatásai is, hogy kielégítsük széles ügyfélbázisunk igényeit. Innovatív logisztikai megoldásokat dolgoztunk ki ügyfeleink számára, valamint tatabányai központunkban rendelkezünk egy 5000 m2-es raktárral is.

Vámügynökségi osztályunkkal együttműködve, ÁFA-mentes vámraktárat tudunk létesíteni és kezelni az Ön saját létesítményében. Mindezen felül pedig jelenleg is dolgozunk egy teljesen új, saját vámraktár megépítésén, mellyel ki tudjuk elégíteni a tatabányai ipari park és egyéb gyártópartnereink folyamatosan bővülő igényeit.

Magas minőségű szolgáltatásaink közé tartozik a VMI, beszállítói készletek vámraktározása is, a legújabb biztonsági és rakodási rendszerrel. 3PL szolgáltatóként kezelünk és működtetünk raktári létesítményeket magyarországi ügyfeleinknek, és folyamatosan együttműködünk ügyfeleinkkel, hogy újabb módszerekkel segítsük üzleti vállalkozásaik tökéletesítését.

E-KERESKEDELEM

Close-up of male hands holding credit card and typing information on laptop. Businessman making online purchase or booking

Frissen elindult új üzletágunkkal egyedi légi szállítást tudunk biztosítani Kínából érkező nagy mennyiségű B2C kiscsomagos küldemények számára, töredékére csökkentve az akár több hónapos tengeri szállítási időt.

Kiemelkedő konszolidátor-hálózattal rendelkezünk Kínában, akik az európai, online vásárló magánszemélyek küldeményeit kezelik és indítják útnak Európa felé. A budapesti repülőtéren pedig már a Zebra Neo felelős a légi úton erkezett küldemények vámkezeléséért, valamint vezető expressz-szolgáltató partnerünkön keresztüli európai kiszállításáért.

Napjaink egyik legrohamosabban fejlődő üzleti területe az e-kereskedelem. Mi jelenleg is azon dolgozunk ázsiai és európai partnereinkkel, hogy az elsők között használjuk ki Magyarország stratégiai lehetőségeit ebben a felfelé ívelő iparágban.